IMM te Keulen 2020

Afgelopen week was de jaarlijkse Imm beurs te Keulen. Tijdens deze beurs werden er vele nieuwe collecties met bijbehorende trends voor 2020 en 2021 gepresenteerd. Dit gericht op zowel binneninrichting als de buiteninrichting.

Stijl anno 2020

Anno 2020 is de stijl van de buitenruimte meer gericht op warme en harmonieuze kleuren, waarin een soft touch is verwerkt. Dit was ook terug te zien tijdens de vele stands. Zo waren gehele stands aangekleed in deze prachtige natuurtinten. Enkele stand waren geheel afgestemd in vele verschillende blauwtinten die harmonieus in elkaar overliepen.

Solpuri

Solpuri was voor het eerste aanwezig op de IMM, met een prachtige royale stand. De stand was verdeeld in twee zones licht en donker, waarop ook de meubels waren afgestemd. Op de stand stonden diverse nieuwe meubels gepresenteerd die vanaf voorjaar 2020 al leverbaar zullen zijn.

De nieuwe witte frame kleuren die vanaf 2020 leverbaar zijn werden gepresenteerd in de lounge serie Caro en de Soft dining table. De lounge was geheel ingericht met comfortabele kussens in (licht) grijze kleurtonen.

De antraciete lijn van Solpri werd veelal gepresenteerd met donkere blauwe kussens, die uit verschillende kleurtonen werd opgebouwd. Door de toevoeging van het warme teakhout accenten krijgen deze meubelen een warmere uitstraling.

Umbrosa – Spectra UX

Tijdens de IMM werden er twee van de vier nieuwe Spectra UX parasols gepresenteerd aan het grote publiek. Deze nieuwe parasols zijn ontwikkeld in 4 verschillende buiten experience, zoals; Culture, Marine, Architecture en Nature. Deze laatste 2 zullen vanaf voorjaar 2020 leverbaar zijn.

De ‘Architecture’ is geïnspireerd door de wereld van moderne architectuur. Dit is terug te zien in de lichte kleurstelling van zowel de mast, top en base. De ‘Nature’ versie is geïnspireerd door de tropische omgeving. Wat terug te zien is de bladvormige top. De kleurschakering bestaat uit diverse natuurtinten.

Naast de andere uitstraling is het mechanisme van de parasol ook gewijzigd. Zo kunt u de parasol in 1 beweging gemakkelijk openen en sluiten. Tevens heeft de parasol diverse vaste standen waarin de parasol gemakkelijk in kunt klikken, om zo de positie van het doek te kunnen veranderen.

Tuuci – Finish 2020

De Tuuci parasols uit Miami staan bekend om hun eigentijds design en de oerdegelijke kwaliteit. Afgelopen jaren zijn er vele nieuwe mogelijkheden toegevoegd, zoals; de Ambia LED verlichting en heating. Wat vanaf dit jaar ook leverbaar is op de vele centerpost parasols.

Nieuwe voor 2020 zijn de 3 nieuwe finish kleuren; Graphite, Driftwood en Cypress. De laatste twee hiervan zijn opgenomen in de Aluma-Teak (Plantation) collectie die de natuurlijke uitstraling weergeven op een aluminium frame.

Gloster

Op de warm ingerichte stand van Gloster stonden vele prachtige exclusieve tuinmeubels gepresenteerd. Tijdens ons bezoek in november bij Gloster hadden wij diverse nieuwe series al mogen bewonderen. Tijdens de Imm beurs werden deze meubelen voor het eerst gepresenteerd aan het publiek.

De stijl van de Gloster meubelen zijn veelal te herkennen aan de selecte kleurtinten die prachtig op elkaar zijn afgestemd. Daarbij heeft designer Henrik Pedersen dit jaar enkele nieuwe items aan toegevoegd.

De nieuwe Lima collectie is er hier een van. Deze modulaire lounge is samengesteld met een teakhouten frame en geweven fiber. Hierop kan gekozen worden uit een van de tientallen stofkleuren. Waarmee u een eigen lounge eiland mee kunt creëren.

De nieuwe Mesh lampen collectie is een bijpassende serie voor de Lima. Deze serie is vervaardig met een gepoedercoat aluminium frame met een geweven fiber kap. De Mesh serie is zowel als staande- en als plafondlamp (kroonluchter) leverbaar.

Vincent Sheppard

De Belgische firma Vincent Sheppard is zowel bekend met de binnen en buitenmeubelen. Een bekende buitenserie van dit merk is de Loop lounge. In vele tuinen staat deze bekende stoel die herkent wordt door het aluminium frame gecombineerd met stijvol touw. Dat leverbaar is in 6 verschillende kleuren.

Naast de bekende serie’s werden er op de stand van Vincent Sheppard enkele nieuwe serie’s gepresenteerd. De Kodo serie was hier een van. Deze serie kenmerkt zich door het aluminium buizenframe dat omwikkeld is met acryltouwen. De Kodo serie is zeer uitgebreid en is o.a. leverbaar als loungestoel, loungebank en bijbehorende bijzettafels.

De Leo serie is ook een van de nieuwkomers. Deze serie kenmerkt zich door het speelse vlechtwerk wat in elke module terug te zien is. Deze serie is naast de lounge stoel en lounge bank leverbaar als modulaire lounge. Dat betekend dat u gemakkelijk u eigen lounge kunt creëren.

Heatsail Disc

De warmtelampen van de Belgische firma Heatsail staat bekend om de Dome heater die een eigentijds design heeft. En een behaaglijke warmte afgiften heeft door de infrarood straling. Afgelopen jaar werd de Beem gepresenteerd die als plafond heater/lamp/verkoeling kan worden gebruikt. Ideaal voor een heerlijk avond te creëren onder uw overkapping of buitenverblijf .

Naast de bekende serie’s werd de nieuwe Heatsail Disc gepresenteerd. Deze heater is geheel ontworpen door de Nederlandse architect Piet Boon. Meer info over deze heater vindt u hier.

Heatsail gecombineerd met Piet Boon Lars

Delen:

Meer berichten