Inspiratie en trends op Design District 2017

Op 7, 8 en 9 juni 2017 was het jaarlijkse evenement Design District, waar jaarlijks vele nieuwe trends qua binneninrichting en tuininrichting gepresenteerd worden. Dit door o.a. vele leveranciers, producenten en natuurlijk architecten.

Volop inspiratie en trends

Dit jaar was het Design District op een nieuwe locatie te vinden. De oude ‘Van Nelle Fabriek’ van Rotterdam was het nieuwe decor vol inspiratie en trends.

Nieuwe producten Weltevree

Weltevree heeft dit jaar de Patio serie uitgebracht. Deze serie stond met diverse modellen op het buitenterrein van de voormalige Van Nelle Fabriek. De nieuwe patio serie kenmerkt zich aan zijn transparante minimalistische vormgeving en haalt het zomergevoel bij de mens naar boven. Deze serie is ontworpen door Bertjan Pot en is gemaakt van het zachte en duurzame Accoya hout.

Troeven van de Patio serie: 

  • Comfortabele zit; geschikt voor elk postuur
  • Geen tuinkussens nodig
  • Gemaakt van duurzaam Accoya® hout
  • Onderhoudsarm
  • Verkrijgbaar in drie kleuren

Verder in de prachtige stand stond de grote stoere tafel van Douglas hout. Het hout wat gebruikt is, is afkomstig  uit de Nederlandse bossen. De Forestry Table is een robuuste eigentijdse tafel voor de echte buiten mens. In het blad zijn mooie verbindingen te zien.

Troeven van de Forestry: 

  • Slimme technische verbindingen
  • Ontworpen in samenwerking met Staatsbosbeheer
  • Gemaakt van Douglas hout uit Nederlandse bossen
  • Verkrijgbaar in 6-, 8- en 12-persoons uitvoering
  • Bijbehorende Forestry Benches verkrijgbaar

Italiaans design

Op de buitenplaats van de ‘Van Nelle Fabriek’ stonden stonden diverse meubels van het Italiaanse merk Fast Tuinmeubelen. Zoals de bekende aluminium Forest (arm)stoel uitgevoerd in een fraaie antraciet zwarte kleur. Daarnaast waren er ook diverse nieuwe modellen met dit Italiaans design aanwezig. En uiteraard allemaal vervaardigd van aluminium die in verschillende RAL-kleuren verkrijgbaar zijn.

Dutch design

Het Nederlandse merk Lonc dat vorig jaar nog met hun prototype tafel aanwezig waren op het Design District. Stonden dit jaar met hun nieuwe doordachte tuintafel / picknicktafel. De Clip-board serie is een tafel die oneindig veel mogelijkheden qua afmeting en gebruikers doeleinden. Zo kan bijvoorbeeld de bekende Easer Wood chair en de kleinere variant Beaser Wood stool aan de tafel worden gezet.

Op de stand van Lonc werd de nieuwe Quintus hang en sta lamp gepresenteerd, deze lamp heeft vijfzijdige hoeken. Het ontwerp is uniek en komt nog weinig voor als lamp model. Helaas is deze lamp momenteel nog alleen voor huisinrichting ontwikkeld.

Naast dit Nederlandse merk waren er diverse andere merken met o.a. prachtige sculpturen voor de tuininrichting. Wacht dacht u van een strakke loungebank en tuintafel met de uitstraling van beton in verschillende kleuren. Wat aangekleed is met diverse comfortabele kussens van Sunbrella stof.

Nieuwkomers

Diverse (nieuwe) Nederlandse product ontwikkelaars waren aanwezig op het Design District. Zij gaven hun eigen visie en kijk over product voor huis en tuininrichting. Hierbij waren vele studie’s gedaan over de nieuwe mogelijkheden qua dimensie creëren met Led verlichting en het creëren van stroom door middel van groen.

Delen:

Meer berichten