Olijfolie uit de Marken Italië

De Italiaanse streek Marken kenmerkt zich aan de glooiende heuvels, oude burchtsteden, het eten en drinken, de cultuur en de rust. Verscholen tussen de glooiende heuvels van Corinaldo ligt een prachtige olijfboomgaard met honderden olijfbomen van gemiddeld 50 jaar oud. Een unieke plek kun je het wel noemen!

Unieke buitenruimte

Bij deze olijfboomgaard staat een prachtige 100 jaar oude (Italiaanse) boerderij die door de eigenaren geheel is gerenoveerd. De buitenruimte rondom de boerderij moest in grote lijnen nog worden ontworpen en ingericht. In samenwerking met de opdrachtgever hebben wij de buitenruimte ontworpen met een nieuwe portico (overdekte ruimte), diverse terrassen en prachtige geurende borders met lavendel en natuurlijk niet te vergeten olijfbomen!  Op de terrassen en andere buitenruimtes hebben wij prachtige tuinmeubelen en accessoires ingetekend van onder andere: Royal Botania, Todus, Weltevree, FatBoy en Atelier Vierkant. Deze terrassen zullen over enkele weken worden ingericht!

Viertal olijfbomen

Een ‘Extra vierge olijfolie’ dat is de Di Lorenzetto olijfolie. Deze olie is afkomstig van viertal soorten olijfbomen; Frantoio, Raggia, Leccino en Pendolino. Waarvan de gaarde met de Frantoio en Raggia voor 60% aan bomen volstaat. De Leccino (35%) en de Pendolino (5%) zijn de andere soorten die u vindt op de gaarde.

Geur en smaak

Deze olijvensoorten samen zorgen voor een smaak die zo karakteristiek is voor deze streek; fruitig, zacht en delicaat. De geur kenmerkt aan de amandelen, bessen en artisjokken… Zo lekker!

De Frantoio (romig, kruidig bitter en pikant) en Leccino (delicaat, fruitig) olijven zijn de oudste soorten die in de Marken voorkomen. Samen met de Pendolino-olijf vormen ze een harmonieus geheel in een blikje van Di Lorenzetto.

Waar te koop

Bent u net als ons nieuwsgierig naar de ‘Extra vierge olijfolie’ van Di Lorenzetto? In onze inspiratie ruimte hebben wij (tijdelijk) diverse blikjes te koop van deze olijfolie. Let op weg is weg.

Tevens kunt u deze olijfolie kopen via de webshop van Di Lorenzetto Waarop tevens ook heerlijke recepten met deze Extra vierge olijfolie kan vinden!

Delen:

Meer berichten