Wereldprimeur Legno met ‘Kekke’ vorm

De nieuwste parasol aanwinst in de collectie van Umbrosa is de Legno. Deze parasol is samengesteld in samenwerking met het design team van Studio Piet Boon uit Zaandam.

Eerste ontmoeting met Legno design van Piet Boon

Tijdens ons bezoek bij Umbrosa in België hebben wij in hun showroom het eerste model van de Legno parasol mogen zien, ervaren en testen.
Uniek is deze parasol zeker, door het gebruik van exclusieve materialen die duurzaam op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast zijn de hoeken van de parasol afgerond volgens de ‘Kekke’ vorm van Piet Boon.

Gebruik van exclusieve materialen

De Legno van Umbrosa bestaat uit een unieke samenstelling van materialen:

  • De mast van de parasol is vervaardigd van prachtig donker irokohout. Het iroko hout geeft de parasol een warme touch.
  • De baleinen zijn gemaakt van het ultra sterke glasvezel. Het witte glasvezel geeft een prachtig contrast tegen de donke Irokohouten mast.
  • De parasol kan uitgevoerd worden in 11 verschillende stofkleuren uit de premium stof collectie van Umbrosa.

Comfortabele bediening

De Legno is voorzien van de uiterst doordachte telescopische mast. Dit resulteert in een makkelijke en vooral lichte bediening. Vanaf nu hoeft u de parasol niet meer te verplaatsen bij het open en sluiten, ideaal voor bij de lounge- of tuinset.

Het ambachtelijke productieproces

Alle parasols van Umbrosa worden ambachtelijk in België vervaardigd. Door vele gepassioneerde werknemers die elke parasol stuk voor stuk met de hand maken, zo ook de Legno. Tijdens ons bezoek in de fabriek van Umbrosa hebben wij op de voet kunnen volgen hoe deze vernieuwde parasol wordt gemaakt.
Zo worden alle onderdelen gecontroleerd voordat zij afgemonteerd worden. Ook worden alle stoffen die voor de parasol nodig zijn met de hand uitgesneden en genaaid in het naaiatelier van Umbrosa zelf.

Wij willen graag onze vrienden van Umbrosa bedanken voor dit inspirerende bezoek.

Delen:

Meer berichten