DEDON

Gebaseerd op innovatie, dat is het begin van DEDON. In 1990 startte Bobby Dekeyser met een baanbrekend idee. Hij creëerde een luxueuze synthetische fiber welke uiterst weersbestendig was. Een baanbrekende revolutie was dit zeker in de wereld van exclusieve tuinmeubelen. Bobby werkte samen met wereldberoemde designers waarmee hij iconische meubels ontwierp. De handgeweven vlechtingen werden gecombineerd met andere materialen wat tot vele prachtige meubels resulteerde. Deze unieke combi werd door vele designers bewonderd, dit zorgde er voor dat DEDON vele design awards binnenhaalde!

DEDON MBRACE Daybed

Teamwork

Een high-end eindproduct ontstaat door de juiste samenwerking en teamwork op de juiste plekken. De synthetische fibers worden met precisie vervaardigd in een eigen fabriek te Duitsland. De unieke weefpatronen worden gecreëerd en vervaardigd door de beste wevers! DEDON heeft op de Cebu eilanden op de Filipijnen een eigen fabriek waar na 30 jaar meer dan 800 medewerkers aan het werk zijn. Naast werkgelegenheid biedt DEDON de medewerkers een uitstekende werkomgeving en sociale voorzieningen voor de gezinnen.

De allerbeste materialen

Alleen de allerbeste materialen worden geselecteerd voor de tuinmeubelen van DEDON. Het teakhout, keramiek en het aluminium moet van premium kwaliteit zijn om gebruikt te mogen worden in de meubelen. De stoffen moeten passen bij de behoefte van de gebruiker, zowel de structuur/weving als het zitcomfort zijn essentieel voor het gebruik van de tuinmeubelen.

Het DEDON fiber wordt gezien als “World’s best Fiber” dat getest is tegen alle weersomstandigheden en dat garant staat voor tientallen jaren UV-bestendigheid! Door de geheel eigenproductie worden de fibers continu doorontwikkeld en getest. Door de nauwe samenwerking tussen de onderzoeks-, designers- en ontwikkelingsafdelingen blijft de kwaliteit van de fibers gewaarborgd.

Designers

Het DEDON design team werkt samen met de beste ontwerpers over de hele wereld, van Duitsland tot aan Denemarken en van de USA tot aan Italië. Elke designer heeft zijn eigen look en feel op de tuinmeubelen wat er voor zorgt dat er steeds nieuwe sculpturen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de eigentijdse Nestrest een hangende fiber sculptuur wat ontwikkeld is vanuit een (niet) typische tuinbank in samenwerking tussen de designers Daniel Pouzet en Fred Frety.

DEDON collectie

De collectie van de Duitse fabrikant DEDON is zeer uiteenlopend. Er zijn meerdere series in eetkamerstoelen, tuintafels, lounge stoelen, loungebanken en vele accessoires. Ook is er een collectie van iconische sculpturen. In 2023 worden er diverse series toegevoegd aan de bestaande collectie. Er komen twee nieuwe eetkamerstoelen BELLMONDE en MBRACE Alu waarbij het DEDON fiber is gecombineerd met aluminium frames. Daarnaast is de cabana DAYDREAM na jaren weer terug in een geheel nieuwe design en kleurstelling.

DEDON MBRACE

Een bekroond design van designer Sebastian Herkner is de MBRACE-collectie. Een moderne mix van materialen en design. Een teakhouten basis frame is gecombineerd met unieke kleurencombinaties van geweven DEDON-fiber. De fiber wevingen worden rondom een sterke aluminium basis gespannen wat voor een uniek design zorgt. De MBRACE-collectie heeft vele afwerk mogelijkheden zo kan er gekozen worden uit vele fiber en stof kleuren.

De dining collectie bestaat uit de armchair welke gecombineerd kan worden met de dining tables uit de zelfde MBRACE collectie. Deze tafels zijn volledig vervaardigd van het mooiste teakhout.

In de lounge collectie zijn vele mogelijkheden. U kunt kiezen uit het ligbed, de lounge stoel, de schommelstoel of ultiem zittende wing chair waar u heerlijk in tot rust kan komen. Tevens zijn er diverse bijzettafels en een voetenbank die deze MBRACE collectie compleet maakt.

Dedon MBRACE ALU

De modernere variant van de MBRACE is de MBRACE ALU. Designer Sebastian Herkner heeft de zelfde uitgangspunten gebruikt, door de toevoeging van aluminium onderdelen heeft deze collectie een modernere uitstraling gekregen. Een bijkomend voordeel is dat de MBRACE ALU ideaal gecombineerd kan worden met de DEDON MBARQ lounge collectie.

De DEDON MBRACE ALU collectie is in de zelfde wevingen en kleurstellingen qua fiber leverbaar als teakhouten variant MBRACE. De Duitse designer heeft de bestaande wevingen onder de loop genomen en bekeken welke aluminium frame kleuren het beste matchen met de DEDON-fibers combinaties. Hier uit zijn een zestal kleuren combinaties uit gekomen, welke een voor een matchen.

Dedon MBARQ

De prachtige wevingen in de rugleuningen van de DEDON MBARQ loungecollectie vallen als eerste op. Opvallend zijn de organische vormen in de afwerking van de leuningen in de 3-zits banken en hoekmodules. Door het schakelen van enkele modules wordt er een knusse loungehoek gecreëerd of bouwt u eindeloos door zodat er een royale loungegroep ontstaat. Door een 3-zits banken met daar tegenover twee MBRACE ALU fauteuils te plaatsen creëert u twee zitbelevingen op het zelfde terras.

De MBARQ collectie van DEDON is een veelzijdig modulair systeem bestaande uit bank-, daybedmodules en een voetenbank. De collectie kenmerkt heeft een comfortabele diepe lounge zit welke met verschillende rug hoogtes leverbaar is. Een hogere rug  geeft u meer privacy, u wordt tenslotte omarmt door het meubel.

Herkner heeft samen met kleurenspecialist Giulio Ridolfo de weving combinaties samengesteld. Zo bestaat elke weving uit de MBARQ collectie uit 3 verschillende kleuren DEDON-fiber. Elk afgestemd op de beleving, verloop en verfijning van kleuren combinaties welke terug komen over de gehele wereld.

MBARQ lounge met KIDA hangstoel

TIBBO

De TIBBO is de eerste collectie van DEDON welke volledig vervaardigd is van teakhout. Het ontwerp van deze dining en lounge collectie is elegant en heeft een luxueuze look en feel. Door de juiste mix van teakhout, DEDON-fiber en outdoor stoffen is de TIBBO match ontstaan.

Het designers duo Edward Barber en Jay Osgerby uit London haalde hun inspiratie uit het hout zelf. “De schoonheid van vergroeit hout heeft kwaliteiten wat geen ander materiaal heeft. Het teakhout heeft een olieachtige aard, waardoor het hout bijzonder zacht aan voelt. Deze eigenschappen moesten geaccentueerd worden in zachte ronde vormen van het design”.

DEDON TIBBO Lounge

De TIBBO lounge collectie staat bekend om zijn luchtige frames welke gemaakt zijn van warm teakhout. Op het frame van teakhout en fiber zijn rijk gevulde kussens zijn geplaatst. Deze zit- als rug kussens zorgen voor een ultieme zitbeleving. De lounge collectie bestaat uit meerdere banken en lounge fauteuils.

Dining

De dining collectie van de TIBBO heeft een grootscala aan dining tables, van rond tot aan langwerpige modellen. Uiteraard geheel gemaakt van teakhout. De armchairs hebben de zelfde look en feel als de lounge collectie. Op het teakhouten frame met DEDON-fiber zijn comfortabele kussens geplaatst, waarop u een gehele avond kan vertoeven. Door de combinatie van teakhout en fiber zijn deze stoelen ten opzichten van vele teakhouten stoelen vele malen lichter en daardoor makkelijker te verplaatsen.

BRIXX

De eerst volledig gestoffeerde lounge van DEDON is de BRIXX collectie. Deze collectie is ontworpen door Lorenza Bozzoli uit de modestad Milaan. Met haar achtergrond van mode en textiel kon zij samen met de meesterstoffeerders uit Milaan de BRIXX collectie samenstellen.

Volledig gestoffeerde eilanden bestaande uit rechthoekige modules. Eenvoud maar toch verfijnd door de speelse mogelijkheden kunnen de modules met of zonder vaste rugleuningen worden uitgevoerd. Door de veelzijdigheid van deze modules kan er maximaal worden doorgebouwd. Er is geen limiet aan!

Kenmerkend aan de DEDON BRIXX collectie zijn de diagonale lijnen die over de rechthoekige modules heen gaan. De twee stukken stof die gebruikt zijn in de module komen hier bij elkaar. De rugleuningen zweven iets vrij boven de modules. Deze worden namelijk gemonteerd door witte aluminium lijnen. Naast de vaste rugleuningen zijn er ook een aantal losse (verzwaarde) rug kussens die los toegepast kunnen worden.

SEALINE

De SEALINE is een luxe ogende loungecollectie van DEDON. Wat opvalt zijn de extra brede wevingen van DEDON-fiber die doet denken aan de golven van de zee. De teakhouten plateau van deze lounge hebben veel weg van een luxueuze jacht. Met daarbij prachtige RvS gepolijste details. Tegen de Fiber rugleuningen zijn pluche kussens geplaatst, deze zijn afgewerkt met een subtiele Franse stiknaad.

De compacte SEALINE lounge collectie van DEDON bestaat uit twee- en driezitsmodule, een daybedmodule en teakhouten salontafels met keramische bladen.

DEDON SEAX

De SEAX collectie van DEDON staat voor moderne elegantie. Onderscheidend door de aandacht voor het detail, rijk aan innovatieve oplossingen en uitnodigende materialen. Met deze kleuren en texturen kon deze bekroonde collectie niet door andere ontwerpers ontgaan zijn. De Franse ontwerper Jean-Marie Massaud liet zich inspireren door de ranke racejachten uit de USA. Met de inklapbare stoelen probeerde Massaud de kwaliteit, toepasbaarheid en elegantie te combineren tot een sculptuur.

De collectie SEAX  bestaat uit opvouwbare fauteuils, loungestoelen en poefs. Daarnaast is er een scala aan eet- en salontafels.De stoelen onderscheiden zich door prachtige roestvrijstalen details, een speciale poedercoating in zwart, wit of crème. De rugleuningen zijn draaibaar en geven daardoor een extra comfort. De armleuningen kunnen bedekt worden met een prachtig teakhout detail. Wat deze eigentijdse regisseursstoel een extra luxe uitstraling geeft.

De tafels uit de SEAX collectie hebben vele mogelijkheden in maatvoeringen. De tafels hebben een slanke aluminium frame met schuine poten. Voor tafelbladen kan er gekozen worden uit teakhout of minerale composiet in een drietal kleuren.

Iconische sculpturen

Het Duitse DEDON heeft in zijn collectie meerdere iconische sculpturen voor de buitenruimte. De ontwikkeling van deze sculpturen wordt in samenwerking met meerder toonaangevende ontwerpers ontwikkeld. Sommige sculpturen zijn misschien wat klassiek of juist Out of the Box, onderstaande een kleine selectie van iconen die u gezien moet hebben!

SWINGREST

Een eyecatcher op uw terras of hangt u hem onder de veranda. De SWINGREST is zo onderscheidend dat ze zelfs in de woningen worden geplaatst. Met touwen plaatst u de SWINGREST in een boom, op uw terras kunt u de SWINGREST plaatsen op de grote draaischijf zodat u het ligbed gemakkelijk kan draaien met de zon mee.

Hangende Cocoon van DEDON

NESTREST

Een gezellige, beschermend en organische sculptuur. De NESTREST is een architectonisch kunstwerk waarin u heerlijk kunt terugtrekken. Hang de NESTREST in een boom of onder uw buitenverblijf en schommel rustig heen en weer. Deze cocoon is opgebouwd met een speciaal gecreëerd DEDON-fiber van maar liefst 4 cm breed.

Hangstoel KIDA DEDON

KIDA

Een organische gevormd frame van aluminium omwikkeld met zacht DEDON—fiber, dat kenmerkt de hangende KIDA loungestoel. In de hangstoel plaatst u het comfortabele kussen en het genieten kan beginnen. Schommel heen en weer en voelt u “zo vrij als de wind” wat de woorden zijn van designer Stephen Burks.

Ligbed SWINGREST van DEDON

SWINGREST

Een eyecatcher op uw terras of hangt u hem onder de veranda. De SWINGREST is zo onderscheidend dat ze zelfs in de woningen worden geplaatst. Met touwen plaatst u de SWINGREST in een boom, op uw terras kunt u de SWINGREST plaatsen op de grote draaischijf zodat u het ligbed gemakkelijk kan draaien met de zon mee.