Luxe tuinverlichting

Bent u op zoek naar luxe tuinverlichting die voor sfeer en warmte in uw tuin zorgt? Dan bent u bij Ernst Baas Tuininrichting aan het juiste adres. Wij bieden een ruim aanbod aan luxe design tuinverlichting die uw tuin de gewenste sfeer geeft. Onze collectie bestaat uitsluitend uit topmerken die gespecialiseerd zijn in tuinverlichting.

Luxe tuinverlichting

Tuinverlichting kan uw tuin helemaal afmaken. Niet alleen de inrichting van uw tuin is belangrijk, ook de sfeer die er hangt bepaalt of u zich prettig voelt in uw tuin en er graag komt. Om die ontspannen en gezellige sfeer te creëren, maken we gebruik van buitenverlichting. U kunt uw tuin op diverse manieren verlichten. Denk aan romantisch sfeerlicht op uw terras of subtiele buitenverlichting aan de muur in uw tuin. Ook tuinmeubelen zoals parasols kunnen verlicht worden zodat u op late avonden in sfeervol licht van uw tuin kunt genieten.

Onze collectie tuinverlichting bestaat uit de volgende merken:

De diverse topmerken die wij aanbieden hebben tuinverlichting in het assortiment die mooi licht geven en van hoge kwaliteit zijn. Zo bent u ervan verzekerd dat uw tuin altijd prachtig verlicht is en de eyecatchers in uw tuin waar u de nadruk op wilt leggen heel mooi uitkomen in het zachte licht. En bent u op uw tuin uitgekeken? De kans is groot dat u door het vervangen van de tuinverlichting weer ziet wat uw tuin zo mooi maakt en opnieuw een positief gevoel bij uw tuin ervaart.

Mogelijkheden

Er zijn vele mogelijkheden om uw tuin zo goed mogelijk te verlichten met behulp van buitenverlichting. Verlichtingsarmaturen zijn in vele typen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen uit grondspots, lantarens, muurlampen of draagbare lantarens. Door deze typen verlichting met elkaar te combineren kunt u een sfeervol licht in uw tuin creëren.

Mocht u naast ons aanbod specifieke wensen hebben, dan adviseren wij u graag op maat zodat u uw tuin volgens uw wensen en voorkeuren kunt verlichten.

Grondspot

Door het gebruik van grondspots kunt u onderdelen van uw tuin uitlichten. Zo kunt u grondspots gebruiken om paden in de tuin te verlichten zodat ’s avonds goed te zien is waar u kunt lopen, maar het is ook mogelijk om prachtige bomen, planten of kunstwerken uit te lichten door middel van sfeervol licht.

Lantaarn

Lantaarns passen goed in moderne en authentieke tuinen. Door de ruime keuze in soorten lantaarns is er altijd een lantaarn te vinden die aan uw wensen voldoet. Denk aan een lantaarn naast de schuur of tuindeur, of een staande lantaarn die sfeer geeft aan uw tuin. Bekijk voor de diverse soorten staande en hangende lantaarns onze uitgebreide collectie.

Muurlamp

Iets wat velen vergeten wanneer ze een tuin verlichten, zijn de muurlampen. Lampen aan de muur kunnen veel sfeer geven aan uw tuin en zetten uw tuin letterlijk in een ander licht. Er zijn diverse muurlampen die op verschillende manieren licht geven, bijvoorbeeld boven en onder of alleen onder. De muurlampen in onze collectie zijn niet alleen prachtig vanwege het licht dat ze verspreiden, maar ook vanwege hun stijlvolle uiterlijk en design.

Verlichtingstechniek

Veel voorkomende voedingen voor tuinverlichting is 220-240V of 12V. Beide energiebronnen hebben hun voor en tegens. Verlichting op 220-240V zal te allen tijde door een elektricien moeten worden aangesloten. Dit is niet bij de 12V uitvoering, hier wordt gewerkt met een transformator.

Lampen

Er zijn een 3-tal gangbare fitting die gebruikt worden in de armaturen van de buitenverlichting.

  • Led (GU10/E27)
  • Halogeen (GU10/E27)
  • Gloeilamp (E27)
  • Spaarlamp (E27)

LED

Als u voor LED lampen gaat, kiest u voor duurzame verlichting in uw tuin. Met LED verlichting bespaart u energie en laat u zien dat u aan het milieu denkt. Ook gaat LED verlichting langer mee dan andere vormen van tuinverlichting. Daarom groeit de populariteit van LED verlichting en dat zorgt voor een ruim aanbod aan prachtige LED lampen voor in uw tuin.

Halogeen

Halogeen tuinverlichting is zuinig en verspreidt een helder licht. Ook staan halogeenlampen erom bekend dat ze warm licht geven en kleuren laten zien zoals ze werkelijk zijn.

Sensor

Buitenverlichting kan naast het in- en uitschakelen via een schakelaar, op diverse andere manieren worden bediend of geautomatiseerd. Zo kan er gekozen worden voor een beweging sensor, lichtdonker oog of draadloos via u smartphone.

Beweging

Verlichtingsarmaturen met een beweging sensor. Door de intelligente verlichting gaat het licht pas aan wanneer de sensor een beweging signaleert. Zo kunt u bijvoorbeeld veilig door uw tuin heen wandelen terwijl de verlichting automatische aangaat als u in de buurt loopt. Daarnaast zal de verlichting ook aanspringen als er ongewenste bezoekers door de detectiezone heen lopen. Wat een gevoel van veiligheid in uw tuin creëert.

Lichtdonker

Verlichtingsarmaturen met een lichtdonker oog gaan automatische aan bij schemering. U hoeft hierdoor geen schakelaar om te zetten om uw tuin te verlichten. Sommige lichtdonker ogen kunnen bij het instellen van een tijdstip automatische uitgaan. Dit zorgt er voor dat het licht niet onnodig in de nacht blijft branden.

Draadloos

Draadloos uw tuinverlichting aan of uit zetten op afstand? Dit is mogelijk vanaf uw smartphone of via uw huidige domotica systeem.

Verlichtingsplan en advies

Wilt u een verlichtingsplan en advies opmaat? Dan bent u bij Ernst Baas Tuininrichting aan het juiste adres. Licht in de tuin is tenslotte een beeldbepalende factor waarbij de sfeer en het design goed op elkaar moet zijn afgestemd.

Sfeer

Sfeer in uw tuin bereikt u door de juiste verlichtingskleur toe te passen in de tuin. Zo kunt u kiezen voor direct ‘witlicht’ of sfeervol ‘warm wit licht’. Beide verlichtingskleuren geven een eigentijdse sfeer in de tuin.

Design

Het ontwerp/design van de buitenverlichting is een belangrijke keuze factor. Het moet tenslotte in de context passen waar u uw verlichtingspunt wilt hebben.

Zo kan er gekozen voor een moderne design waar onder andere materialen van roestvrij staal en aluminium horen. Bij een klassiekere style zal er sneller gekozen worden voor zink of teak. Dit hangt helemaal af van het design van de armatuur.

Materiaal keuze

Verlichtingsarmaturen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn voordeel. Zo heeft bijvoorbeeld RVS veel modernere uitstraling dan gietijzer, dit past meer in een natuurlijke omgeving.

– Roestvrij staal (poedercoating)

Roestvast staal is beter bekend als RVS of Inox. Het betreft een ijzerlegering, waarbij de corrosiebestendigheid verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Vervuiling door chloriden of roestende deeltjes kunnen de passieve laag doorbreken en leiden tot het optreden van corrosie op bepaalde plekken. Woont u aan dicht bij de kust (zeezout) of langs een drukke weg dan adviseren wij u om geëlektropolijst RVS te kiezen.

– Glas

Glas wordt in vele gevallen gebruikt voor bescherming en decoratie van de lamp. Het glas kan in de meeste gevallen in diverse kleuren worden uitgevoerd. Zo heeft Royal Botania Clear, smoke en amber glas.

– Aluminium (poedercoating)

Aluminium is een licht gewicht en stijf metaal. Dit maakt aluminium zeer geschikt voor buitenverlichting en corrosie. Mits het aluminium goed behandeld is met bijvoorbeeld een poedercoating.

– Teak

Teak is een (hard)houtsoort die zeer goed bestand is tegen invloeden. Teak kenmerkt zich aan de mooie vergrijsde kleur en structuur in het hout.

– Messing

Messing is een legering van koper en zink. De donkere afwerking (antiek messing) wordt bereikt door het dompelen van de messing in zuur, waardoor het een antieke look geeft.

– Zink

De zinklegering wordt gebruikt om de lamp een witte uitstraling te geven, in de loop van de tijd zal de witte aanslag naar een prachtige donkergrijze platina verkleuren.

– Porselein

Porselein is zeer duurzaam, extreem hard, slijtvast, kleur vast en zeer stabiel in vele temperatuur verschillen. Hierdoor is porselein zeer geschikt voor binnen- en buitengebruik.

– Gietijzer

Gietijzer heeft een roestige kleur en past perfect in een natuurlijke omgeving.

– Graniet

Graniet is de hardste steensoort ter wereld. De patronen en structuren in de steen geven de lamp een bijzondere en karakteristieke uitstraling.

Maatwerk

Het is mogelijk dat u in onze uitgebreide collectie toch niet de tuinverlichting vindt die bij uw tuin past. Daarom leveren wij ook buitenverlichting op maat. U laat ons weten wat uw wensen op het gebied van tuinverlichting zijn en wij zorgen ervoor dat uw tuin voortaan op de juiste manier verlicht is. Zo draagt uw buitenverlichting bij aan de sfeer in uw tuin en voldoet de buitenverlichting aan al uw wensen.

Kom langs en ontdek onze luxe tuinverlichting!

Bent u benieuwd naar manieren waarop u uw tuin sfeervol kunt verlichten? Kom langs in onze inspiratieruimte en bekijk onze uitgebreide collectie buitenverlichting. Onze collectie bestaat uit sfeervolle en duurzame tuinverlichting met diverse toepassingsmogelijkheden.

U kunt alle buitenverlichting bekijken en ontdekken hoe u uw tuin het beste kan verlichten met ons aanbod aan tuinverlichting. Er zijn vele mogelijkheden om met lampen en tuinspots van uw tuin een sfeervolle omgeving te maken waar u graag komt. Ons team staat voor u klaar om u te adviseren over de juiste tuinverlichting die bij uw tuin past.

Afspraak maken

Vul a.u.b. het onderstaande formulier en een lid van ons team zal z.s.m contact met u opnemen.

Hartelijk dank! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.