Materialen

Doek

De doeken van de parasols en schaduwdoeken zijn uitsluitend gemaakt van hoogwaardige materialen die zeer geschikt zijn voor in de buitenruimte, zoals; sunbrella, batyline, textileen en Olefin. Deze materialen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Sunbrella

Sunbrella is een speciaal geweven en ademend acryldoek, dat in grote mate waterafstotend is. De acrylaatvezels zijn gekleurd, waardoor het doek goed UV bestendig is.

Bacterien en schimmels hebben geen invloed op deze doeken. De Sunbrella stoffen houden hoge mate van UV-licht tegen.

Batyline / Textileen

Batyline (RB) (Serge Ferrari) en Textileen (Tuuci) (Twitchell Corporation) zijn een polyestervezel die wordt voorzien van een PVC-coating en vervolgens geweven. Daarna worden de vezels onderling samengesmolten waardoor er een enorm vormvast, rek bestendig en scheurvast weefsel ontstaat. De kunststof coating staat garant voor een uitzonderlijk weer- en UV bestendigheid. Het feit dat geen vocht wordt opgenomen resulteert in een snelle droging, geringe vlekgevoeligheid en een eenvoudige reiniging. 80 tot 95 % van het zonlicht wordt geweerd bij Batyline en Textileen, dit komt door de openstructuur.

Olefin

Olefin is een doek gemaakt van synthetisch garen. Het garen wordt tijdens het productieproces gekleurd, waardoor het doek goed UV bestendig is. Het doek is enorm sterk en goedbestand tegen scheuren. De Olefin stof houdt daarnaast een hoge mate van UV-licht tegen.

Mast

Teakhout

Diverse parasols masten en baleinen kunnen uitgevoerd worden in teakhout. Het teakhout wat hiervoor gebruikt wordt is zorgvuldig gesorteerd en volgroeid teakhout. Het is tenslotte een belangrijke basis voor de parasol.

Het combineren van een metalen mast met teakhouten baleinen geeft een modern en tijdloze uitstraling, aan uw parasol.

Aluminium

Aluminium is een metaal dat een grote mechanische stijfheid combineert met een licht gewicht. Het is daardoor bijzonder geschikt is voor de masten van de parasol. Mits de juiste behandeling beschikt het over een goede resistentie tegen corrosie.

Aluminium met poedercoating

Verschillende aluminium parasol masten kunnen uitgevoerd worden met een poedercoating. De poedercoating wordt via een elektrostatisch verfproces op het metaal wordt verstoven. De poeder wordt daarna gesmolten in een oven. De poedercoating zorgt voor een duurzame bescherming tegen corrosie.

Aluma-teak

Aluma-Teak is een coating op aluminium of RVS van een houtstructuur. U heeft de voordelen van aluminium of RVS die een uiterlijk hebben van een houten mast. De mast is hierdoor beter beschermd tegen corrosie.

RVS

Roestvast staal is beter bekend als RVS of Inox. Het betreft een ijzerlegering, waarbij de corrosiebestendigheid verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Vervuiling door chloriden of roestende deeltjes kunnen de passieve laag doorbreken en leiden tot het optreden van corrosie op bepaalde plekken.

Woont u aan dicht bij de kust (zeezout) of langs een drukke weg dan adviseren wij u om geëlektropolijst RVS te kiezen.

RVS met poedercoating

Verschillende RVS parasol masten kunnen uitgevoerd worden met een poedercoating. De poedercoating wordt via een elektrostatisch verfproces op het metaal wordt verstoven. De poeder wordt daarna gesmolten in een oven. De poedercoating zorgt voor een duurzame bescherming tegen corrosie.

Geëlektropolijst RVS

RVS is een ijzerlegering, waarbij het corrosiebestendig niveau verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Bij het elektropolijsten van RVS krijgt de oppervlakte een zo glad mogelijke oppervlakte, die de corrosiebestendigheid nog verder op voert. Want hoe gladder het oppervlak, hoe minder poreus. Hoe lager de porositeit, hoe geringer de kans op hechting van verontreiniging op het metaaloppervlak, en dus hoe lager het risico op corrosie.

Voet / Basis

De voet van de parasol is een belangrijk onderdeel van de parasol. De voet zorgt voor stabiliteit zodat uw parasol niet omwaait. De voeten van de parasol zijn in vele vormen, afmetingen en gewichten verkrijgbaar, elke parasol heeft zijn eigen parasolvoet keuze.

Type voet/basis

Een parasolvoet/basis kan een vaste of een verplaatsbare standplaats hebben.
Voor een vaste standplaats kunt u kiezen voor een vaste voet die op uw terras staat of een voet die in de grond bevestigd wordt. Een verplaatsbare voet heeft in vele gevallen ingebouwde wielen of een systeem die voet oppakt waardoor u hem kan verplaatsen.

Materialen van de voet/basis

De voet/basis voor een parasol kan van verschillende materialen worden vervaardig. Zo kunt u kiezen uit een beton, graniet, staal (gegalvaniseerd), RVS of aluminium.

Beton

Beton wordt vaak glad afgewerkt waardoor de voet er strak uitziet. Daarnaast kan beton ook gebruikt worden voor het gewicht, waarbij een RVS of een Aluminium cover wordt gebruikt om de voet te omkleden.

Graniet

Graniet is na diamant de hardste steensoort die er bestaat. Graniet combineert een enorme krasbestendigheid. De minimale indringing van vocht maakt het materiaal zeer vorstbestendig, zodat ook bij buitentoepassingen het oorspronkelijk uitzicht behouden blijft.

Staal (gegalvaniseerd)

Stalen voeten kunnen uitgevoerd worden met een laagje zink. Het zink wordt via een elektrostatisch verfproces op het metaal wordt verstoven. Het zink zorgt voor een duurzame bescherming tegen corrosie.

RVS

Roestvast staal is beter bekend als RVS of Inox. Het betreft een ijzerlegering, waarbij de corrosiebestendigheid verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Vervuiling door chloriden of roestende deeltjes kunnen de passieve laag doorbreken en leiden tot het optreden van corrosie op bepaalde plekken.
Woont u aan dicht bij de kust of langs een drukke weg dan adviseren wij u om geëlektropolijst RVS te kiezen.

Aluminium

Bij vele parasol wordt aluminium gebruikt als afwerking (cover) van de voet/basis. Door een juiste behandeling beschikt het aluminium over een goede resistentie tegen corrosie. Vaak kunnen deze covers in verschillende kleuren worden aangeboden. Dit door middel van de poedercoating.