Royal Botania

De tuinmeubelen van Royal Botania zijn voor de liefhebbers van elegante verfijningen. De royale collectie is elegant en staat garant voor luxe in de vormgeving, het comfort en de kwaliteit.

Royal Botania ORGANIX LOUNGE

Royal Botania tuinmeubelen en series

Royal Botania heeft luxe buitenmeubelen met een moderne en tijdloze uitstraling. Dit luxe merk maakt het buitenmeubilair uit hoogstaande materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zoals; RVS, Aluminium, Teak, Keramiek, Batyline en Fiber.

De meeste series van Royal Botania zijn compleet van eettafelcombinaties, stoelen, ligbedden en lounge meubelen tot buitenverlichting en parasols.

Door uw terras in te richten met tuinmeubelen van dezelfde serie voelt uw terras aan als een geheel. Als u op zoek bent naar een speelse en eigenzinnige uitstraling kunt u de vele verschillende series goed met elkaar combineren.

Blijven vernieuwen zit in het DNA

Al meer dan 30 jaar ontwerpt Royal Botania iconische buitenmeubels met passie voor het detail. Elkaar worden series verder uitgebreid en verbeterd. Zo zijn de afgelopen jaren vele nieuwe series toegevoegd aan het gamma. In 2017 werd de revolutionair parasol op de markt gebracht. Een parasol die gemakkelijk geopend en gesloten kan worden door middel van de unieke baleinen. Dit kan door een ingebouwd mechanisme dat verwerkt is in de mast. In 2020 werden de Organix lounge geïntroduceerd een eigentijdse lounge bank met organische vormen. Een inspiratie vanuit de natuur waar rechte lijnen niet vanzelfsprekend is. In 2022 werd de LOW-dining collectie geïntroduceerd, een combi van dining en lounge aan één tafel. Bekijk hier de Conix tafels. De bestaande Low-chairs kregen hierdoor een extra functie!

Wilt u deze tuinmeubelen in het echt bewonderen? Laat u inspireren in onze conceptstore van Royal Botania. Bijna het gehele assortiment staat in onze inspiratieruimte.

Series van Royal Botania

Meer dan 30 verschillende luxe tuinmeubel series zijn er. Van de tijdloze iconische Ninix serie tot aan de natuurlijke organische Organix lounge serie.

 • Alura
 • Alura lounge
 • Beacher
 • Butler
 • Calypso lounge
 • Calypso
 • Conix
 • Exes
 • Fensi NEW
 • Folia
 • Jive

Parasols

 • Palma
 • Bloom
 • Oazz
 • Shady

Accessoires

Over Royal Botania

Royal Botania is een Belgisch merk, in 1992 opgericht door studievrienden Kris Van Puyvelde en Frank Boschman. Het merk staat garant voor de topkwaliteit en elegant design. Dit is te zien aan alle onderdelen van de meubelen.

Alle ontwerpen worden gecreëerd door het designteam van Royal Botania. Aan het hoofd van dit designteam staat Kris Van Puyvelde hij zorgt er voor dat de drie elementen; esthetiek, ergonomie en techniek gewaarborgd blijft. Dit designteam heeft door de jaren heen internationale waardering gekregen. Daarnaast zijn er meerdere (internationale) designprijzen zijn gewonnen, zoals; Red Dot Award.

Eigen productie van Royal Botania

Om de hoogste kwaliteit te garanderen in het productieproces heeft Royal Botania een eigen productievestiging in Thailand. Bij deze productie wordt continu het niveau gecontroleerd. Elk meubel wat de fabriek verlaat moet de merknaam Royal Botania waardig zijn.

Doordat de meubels zelf geproduceerd worden, zorgt dit voor een volledige controle over de werkomstandigheden. Royal Botania is er als merk van overtuigd dat de mensen waardering moeten kunnen voelen voor het werk dat ze doen, en daarmee gemotiveerd en gefocust zijn op hun taak.

Naast dat Royal Botania een veilige en gezonde werkomgeving biedt, krijgt het personeel ook o.a. gratis maaltijden en huisvesting ter plaatse. Daarmee is Royal Botania niet alleen een high-end meubelfabrikant, maar een gemeenschap die zich inzet voor duurzaamheid.

Eigen design Team

Innovatieve collecties van Royal Botania

Royal Botania heeft in de afgelopen 30 jaar wereldwijde erkenning gekregen. Dat succes heeft geleid tot innovatieve collectie van tafels, stoelen, ligbedden, loungesets en parasols. Maar daarnaast ook tuinaccessoires, zoals buitenkarpetten en tuinverlichting. Door de uiteenlopende mogelijkheden zijn deze tuinmeubelen al jaren een begrip in vele tuinen en dakterrassen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de tuinmeubelen van Royal Botania bij uw thuis of vakantiewoning? Kom langs tijdens onze openingstijden of maak een afspraak. Wij ontvangen u graag in onze complete Conceptstore van Royal Botania in Waddinxveen.

No items found.