Fortis lamellensysteem

Creëer sfeer met de houten of aluminium lamellen van LuxxOut. Door het toepassen van het Fortis lamellensysteem kunt u zorgen voor een fijn buitenverblijf. De lamellen kunnen privacy creëren of de zon, wind en regen tegenhouden.

Fortis lamellensysteem - LuxxOut

Twee verschillende varianten

U kunt kiezen uit twee soorten panelen. Zo is er een vaste lamellenwand ‘Fortis’ of een kantelbare lamellen systeem ‘Fortis Flex’. Beide systemen kunnen worden toegepast als wandpaneel tussen (twee of meerdere) palen of als vrijstaande wand.

Basis afmetingen

De Fortis schermen kunnen in vele afmetingen worden gemaakt. Breedtes van onder de 50 cm tot maximaal 150 cm (bij aluminium variant). Hoogtes kunnen variëren van 50 cm tot maximaal 320 cm hoog. Elk frame heeft een aluminium basis kader aan de zijkant van 40 bij 80 mm. Aan de onder en het boven kader kunt u kiezen uit een frame van 40 bij 80 mm of 80 bij 80 mm.  

De vaste lamellen hebben een standaard lamelmaat van 80 bij 20 mm. Deze lamellen zijn leverbaar in aluminium, Red Cedar of Fraké Noir hout. Elk type lamel heeft zijn eigen stijl en uitstraling. Tevens kunnen de aluminium lamellen en frames die standaard uitgevoerd zijn in zwart/antraciet structuur coating (T029/80081) worden uitgevoerd in verschillende RAL kleuren worden uitgevoerd.

Fortis lamellen

Het Fortis systeem is uitgevoerd met gefixeerde lamellen die op een vaste afstand onder een hoek van 45 graden zijn gepositioneerd. De lamellen worden onzichtbaar gemonteerd in het aluminium kader waardoor er een paneel ontstaat. De panelen met aluminium lamellen kunnen tot een breedte van 150 cm worden uitgevoerd. De houten lamellen kunnen uitgevoerd worden tot een maximale breedte van 100 cm.

Het Fortis systeem met vaste lamellen kunnen zowel verticaal als horizontaal worden gemonteerd. Teven kan het systeem als balustrade dienen. Wilt u lamellen in het dak? Ook het vaste lamellen systeem van zowel hout of aluminium kunnen in het dak worden gemonteerd.

LuxxOut - Fortis Aluminium Lamellen

Fortis Flex lamellen

Het Fortis Flex lamellensysteem is uitgevoerd met kantelbare lamellen die tot 135 graden kunnen draaien. Het verstellen/draaien gaat in stappen van 15 graden. Is de wand hoger dan 150 cm. Dan heeft u een vaste lamel in het midden. De lamellen boven en onder deze vaste lamel kan afzonderlijk van elkaar positioneert worden. De lamellen van de Fortis Flex hebben een afmeting van 110 bij 19 mm.

Het aluminium kader heeft een standaardafmeting van 40 bij 80 mm waardoor er een paneel ontstaat. De panelen met aluminium lamellen kunnen tot een breedte van 150 cm worden uitgevoerd. De houten lamellen kunnen uitgevoerd worden tot een maximale breedte van 100 cm.

De Fortis Flex kan zowel verticaal als horizontaal in de wanden worden gemonteerd. Dit betekend dat dit systeem niet in het dak kan worden gemonteerd!

Luxxout - Fortis Flex Aluminium Lamellen

Aluminium of houten lamellen

In dit lamellen systeem kan er gekozen worden uit aluminium lamellen. Deze worden standaard uitgevoerd in een zwart/antraciet structuur coating. Tevens kunt u kiezen uit vele andere (basis) RAL-kleuren. De basis RAL-kleuren worden uitgevoerd met een fijn structuur of een matte uitstraling. Buiten de basis RAL-kleuren worden de coatings met een zijdeglans uitstraling uitgevoerd.

De houten lamellen kunnen worden uitgevoerd in twee type hout; Red Cedar en Fraké Noir. Het Red Cedar hout staat bekend om het prachtige kleurvariatie dat kan variëren van zalmkleurig tot chocolade bruin. Het hout heeft een grote duurzaamheid en kleurt in de loop van de tijd naar een prachtige grijze kleur. Het Fraké Noir hout thermische gemodificeerd. Dit zorgt ervoor dat het hout zeer duurzaam en stabiel is. Door de weersinvloeden zal dit Fraké Noir hout met de tijd egaal gaan vergrijzen.

Indicatie prijzen  

Onderstaande vindt u richtprijzen van het systeem met een basis afmeting van 100cm breedte en een hoogte van 180 cm.

Fortis (vaste lamellen)

Aluminium v.a.  € 905,-

Red Cedar hout v.a. € 995,-

Fraké Noir hout v.a. € 935,-

Fortis Flex (verstelbare lamellen)

Aluminium v.a.  € 1630,-

Red Cedar hout v.a. € 1930,-

Fraké Noir hout v.a. € 1540,-

Lamellen of compleet buitenverblijf in uw tuin?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin of buitenverblijf. Zo kunnen deze lamellen worden geplaatst in een bestaand constructie of in een maatwerk aluminium pergola, dat eventueel gecombineerd kan worden met een comfortabel zonweringsysteem. Advies of brainstormen over de mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.