Metallico plantenbakken

Handgemaakte potten van Zwitsers design, dan bent u bij Metallico aan het juiste adres. De potten van dit Zwitserse merk zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen van vorm, functionaliteit en kwaliteit. Blikvangers zijn de vierkanten of ronde potten zeker voor uw tuin, terras of balkon.

Metallico plantenbak - Elena
Gepubliceerd op:
6/5/2024

Stijlvol rond

De ronde potten van Metallico passen in een groot scala aan omgevingen. Deze stijlvolle serie is overtuigd door elegantie en laat zich op vele plekken plaatsen. De vromen lopen uit van een cilinder, conisch en kegelvormig.

De Carmen serie kenmerkt zich door de rechte (smalle) rand waardoor de cilindervormig van deze pot opvallend is. De Samina, Elena en Olivia series kenmerken zich door de bredere omgezette bovenrand, daarom hebben deze plantenbakken een robuustere uitstraling. Daarnaast zijn de ronde potten van Metallico in vele diameters verkrijgbaar van 49 cm tot max. 150 cm.

Waterschaal en vuurkorf

De look van de Olivia plantenbak is doorgevoerd in een waterschaal en een vuurschaal. Zo kunt u door de gehele tuin de zelfde stijl doorvoeren. De Fontana (waterschaal) heeft aan de bovenzijden van de bak een fontein. In de fontein zit een wateropslag van +/- 150 liter die continu wordt door gepompt over de waterschaal. Dit zorgt er voor dat u heerlijk kunt genieten van kabbelend water.

De Fuego is de vuurkorf van Metallico. De buitenzijde is vervaardig van aluminium, de binnenmand is vervaardig van staal. Aan de bovenzijde van de vuurkorf zit een stalenring die u tevens kunt gebruiken om de uw vlees op te braden of gezond voedsel op klaar te maken. De Fuego is daardoor naast een een prachtige vuurschaal ook een BBQ, die u zowel in de zomer als wintermaanden kunt gebruiken.

Stijlvol vierkant

De vierkante of rechthoekige potten van Metallico zijn doordacht en tot de detail vervaardigd. De plantenbakken hebben een eigen stijl en kunnen daarnaast ook als (verrijdbare) afscheiding gebruikt kunnen worden. De vierkante potten worden standaard met potjes geleverd, door te kiezen voor de verborgen wielen kunt u de bakken gemakkelijk over uw terras verplaatsen. De series; Janis, Enzo, Leon, Luca, Nico en Carlo worden geleverd met een kanaal waarin de toevoer van water en stroom kan worden verwerkt. Dit kanaal dient tevens als afvoer van overtollig water. Dankzij de EPS laag in de vierkante bakken wordt de bak en de beplanting beschermd tegen hitte en of kou.

Aluminium en meer…

De plantenbakken zijn vervaardig van hoogwaardig aluminium en chroomstaal, dat naast de standaard kleuren ook leverbaar is alle RAL-kleuren. Hierdoor kunt u de plantenbakken ergens mee matchen of juist kiezen voor een contrasterende kleur. Enkele plantenbakken zijn leverbaar in messing en koper dat door de jaren heen zijn eigen look krijgt.

Troeven van Metallico

  • Aluminium en chroomstaal;
  • Leverbaar in alle RAL kleuren;
  • Strak en modern;
  • Handgemaakt;
  • Bijzonder sterk en duurzaam;
  • Hoge kleurvastheid;
  • Zowel binnen als buiten te gebruiken;
  • Eenvoudig te reinigen;
  • Vorstbestendigheid.

Metallico in uw tuin

Benieuwd geworden naar de plantenbakken van Metallico? In onze inspiratieruimte te Waddinxveen hebben wij diverse vierkante en ronde bakken staan. Onze adviseurs helpen u graag verder.