Onder de Umbrosa schaduw genieten in de bossen van Santpoort-Noord

In het prachtige bosrijke Santpoort-Noord hebben wij in samenwerking met ZW6 een natuurlijke buitenruimte gecreëerd. Vele gebruikte materialen komen uit de omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Ingenua van Umbrosa Spoorhuis Santpoort Noord

Umbrosa in de tuin van het Spoorhuis

Verscholen in de bosrijke omgeving ligt het historische Spoorhuis van Santpoort (gemeente Velsen). Het spoorhuis is vlak gelegen bij het station Santpoort-Noord, die Haarlem en Uitgeest met elkaar verbind.

Het terrein is omringd met hoge bomen en vele struwelen die privacy creëren in deze tuin. Een van de vereiste was dat de natuurlijke sfeer behouden zou blijven. Een natuurlijk terras met organische vormen past beter in deze context dan een strak vierkant terras. Natuurlijke elementen uit de omgeving moesten volgens Jeroen van Zwetselaar gekoesterd blijven.

Loungen in het groen

In samenwerking met ZW6 hebben wij een loungeterras ontwikkeld met een schaduwmaker en een verharde ondergrond.

De ondergrond is gemaakt van robuuste en vintage vlonder planken met een ruimte tussenmaat waar mossen, grassen en varens zich kunnen wortelen. De robuuste vlonderplanken refereren naar de ouderwetse houten spoorbielzen. Boven dit terras is een Ingenua schaduwdoek in de kleur Taupe van Umbrosa geplaatst. Dit met prachtige boomstammen waar wij diverse bevestiging type op hebben gemonteerd.

Om het natuurlijke terras compleet te maken is er een loungehoek van LOFDesign geplaatst. De 13AL serie van LOFDesign is uitgevoerd met een aluminium frame in de kleur Stone Grey met daarop Taupe kleurige kussens die geheel opgaan in de omgeving.

In de avond uren kan de Outdooroven van Weltevree flink opgestookt worden, die het terras heerlijk zal verwarm. Daarnaast kan er op deze buitenhaard ook heerlijk worden gebarbecued of pizza’s worden gebakken.

Materialen uit de natuur

Diverse materialen die gebruikt zijn komen uit de natuur, zoals de staanders van het schaduwdoek die van oude boomstammen zijn gemaakt. De kussen van de loungebank zijn gemaakt van duurzame en recyclebare materialen. De robuuste vlonderplank is gered van één oude toegangsbrug, die de druk van zware voertuigen niet meer konden houden.

Uitvoering

Het totaal concept, ideeën en materialen zijn in samenwerking tussen ZW6 en Ernst Baas Tuininrichting op elkaar afgestemd. Het gehele project is uitgevoerd door Ernst Baas Hoveniers, die het natuurlijke terras en Umbrosa schaduwdoek hebben geplaatst.

Helaas, de meubelen van het merk LOFDesign niet meer leverbaar. Door de extreme prijsstijgingen van materialen heeft dit Nederlandse merk moeten besluiten te stoppen met de productie. In onze winkel te Waddinxveen helpen wij u graag verder met het zoeken van een passende lounge set.

Kom bij ons langs!

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op via de telefoon 0182-634742 of per e-mail. Maak een afspraak of kom vrijblijvend langs om onze collectie tuinmeubelen te bekijken in de inspiratieruimte, zie onze contactpagina voor meer informatie.

Afspraak maken

Vul a.u.b. het onderstaande formulier en een lid van ons team zal z.s.m contact met u opnemen.

Hartelijk dank! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.