Atelier Vierkant – Salon Del Mobile

Net als de voorgaande jaren had het Belgische pottenmerk Atelier Vierkant weer een prachtige stand met vele nieuwigheden. Naast de potten van Atelier Vierkant zijn er afgelopen jaren ook vele prachtige sculpturen bij gekomen.

Atelier Vierkant - Salon del Mobile 2019
Gepubliceerd op:
6/5/2024

Boetseren klei

De potten en sculpturen worden met liefde gemaakt door de vakmannen van Atelier Vierkant. Zij boetseren vele potten, vazen, schalen en zitelementen die één voor één door de handen gaan. Elk sculptuur wordt met grote zorg gemodelleerd en gecreëerd.

Atelier Vierkant - Salon del Mobile 2019

Atelier Vierkant 2019

Tijdens Salon del Mobile werden vele nieuwe gewaagde vormen gepresenteerd. Zoals de kubusvormig zitelementen van de RBC-serie, de ML Bench en de zelf samen te stellen ALPH-bench dit zitelement is ontworpen door Philippe Allaeys. Door de verscheidenheid van verschillende elementen in kleuren en afwerkingen kan er altijd een eigentijdse bank worden gevormd. Naast het zitten op een kleilichaam kan er ook gekozen worden voor een Iroko houten zitting.

Mogelijkheden met de U-serie

De nieuwe aanvullingen op de bekende U-serie met o.a. de UH-serie (hoge variant) en de UC-serie is een bol met kenmerkende lijnen. Tevens zijn er diverse grote potten toegevoegd zoals de UE-serie die zich kenmerkt aan de lijnenopbouw, deze lijnen kunnen in zes verschillende kleur afwerkingen worden uitgevoerd. De UT-serie kenmerkt zich door de tegel afdruk die de ronde pot een hoekige uitstraling geeft.

De vaasvormige AU-serie is in vele uitvoeringen leverbaar, aankomend jaar zal deze serie worden uitgebreid met de AUI-serie. Deze serie kenmerkt zich aan het patroon met de kekke vormen dat er voor zorgt dat de plantenbak een eigentijdse stijl heeft.

Keien van Atelier Vierkant

De keien serie van Atelier Vierkant staat bekend om de verschillende sculpturen in de vorm van natuurlijke keien. Aankomend jaar zal de huidige K-serie worden uitgebreid met de KX-serie. De KX-serie kenmerkt zich door de organische vormen met hoekige lijnen, deze keien zullen leverbaar zijn in 8 verschillende kleuren.

Van woonkamer tot badkamer

We wisten al dat vele potten van Atelier Vierkant binnen werden toegepast, van kantoorgebouwen, hotels tot in woonkamers aan toe. Vanaf nu kunt u ook de sculpturen van Atelier Vierkant in de badkamer toepassen. Tijdens de ‘Salon del Mobile’ werd het Atelier Vierkant bad gepresenteerd met de BATH-serie. Dit prachtige sculptuur is een waar statement voor uw badkamer. Die u zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Mogelijkheden met Atelier Vierkant

Bent u benieuwd geworden naar de serie’s van Atelier Vierkant? De kijk dan onze Atelier Vierkant pagina of kom lang in onze inspiratieruimte waar onze adviseurs u graag verder helpen.