Umbrosa | Parasols en Schaduwdoeken - Spectra

De Spectra van Umbrosa heeft een bijzondere vorm. Door het originele waaiersysteem vouwt u de Spectra parasol verticaal in plaats van horizontaal dicht. Deze strakke schaduwmaker combineert de schoonheid van een vlak ontwerp met de functionaliteit van een waaiersysteem. Dit unieke en hedendaags concept is verkrijgbaar in vierkante en een diamantvariant.

Spectra in vele posities

Deze parasol kan op verschillende posities worden gepositioneerd. De parasol kan zowel in een horizontale stand als een verticale stand worden gepositioneerd. Met deze 90 graden kantelmogelijkheden kunt u optimaal schaduw ontwikkelen. Daarnaast is deze parasol windbestendig tot windstoten van maar liefst 50 km/uur.

Met de standaard roterende voet kunt u de parasol 360 graden ronddraaien ten opzichte van de centrale paal van de parasolvoet.

Recht of naar voren

Bij de vierkante Spectra kan er gekozen worden uit een rechte of een overhangende mast. De rechte mast heeft een 90 graden hoek die doet denken aan de traditionele parasol. De overhangende mast heeft een 80 graden hoek ten opzichte van de parasolvoet. Deze naar voren hangende mast heeft een unieke uitstraling doordat deze anders is dan de meeste parasols.

DUO en MULTI parasol

De diamond parasol wordt alleen uitgevoerd met de traditionele rechte mast. Is de afmeting 250 x 250 cm of 300 x 300 cm te klein? Kies dan voor een DUO variant, waarbij 2 parasols op 1 mast zitten. Ook een MULTI variant, waarbij 4 parasols op 1 mast zitten, is een geweldige uitkomst. Tussen de overgangen van deze parasols kunnen verbindingstukken worden geplaatst die dienen als afwateringsgoot.

Met deze varianten kunt u een schaduwoppervlakte van 250 x 500 cm of 500 x 500 cm creëren.

Spectra DUO

De naam zegt het al. De Umbrosa Spectra DUO is leverbaar met 2 parasollen aan 1 mast. Deze uitvoering is ideaal voor bijvoorbeeld ligbedden of grote eettafels. De mast is namelijk aan de achterzijde van de 2 parasols gepositioneerd.

Spectra DUO OPPOSITE

Voor elke situatie een Spectra DUO – dat wil Umbrosa mogelijk maken. Daarom is de DUO ook leverbaar als OPPOSITE versie. Bij deze uitvoering bevindt de mast zich in het midden van de parasol in plaats van aan de achterzijde. Dit is bijvoorbeeld ideaal om aan beide zijdes onder elke parasol, een eigen eettafel te plaatsen. Dit is zeer fraai als toepassing op horecaterrassen.

Spectra MULTI

Voor wie een zeer groot schaduwoppervlakte wenst, is er de Spectra MULTI. De MULTI heeft maar liefst 4 parasols op 1 mast. Deze uitvoering maximaliseert de schaduw en minimaliseert de ruimte die de mast inneemt. De mast bevindt zich in het midden van de 4 parasols. Een waanzinnige eye-catcher die voor heel veel schaduw zorgt.

Voordelen van de Spectra:

 • Verschillende afmetingen
  • 250 x 250 cm
  • 300 x 300 cm
  • 250 x 500 cm
  • 500 x 500 cm
 • Waaiertechnologie
 • Sterk door glasvezelribben
 • Aluminium mast (blank of white of dusk)
 • Windbestendig
 • Hedendaags minimalisme

Spectra design by Ernst Baas

Afgelopen jaren hebben wij vele Umbrosa parasols geleverd. Enkele van deze parasols zijn speciaal samengesteld door het team van Ernst Baas Tuininrichting. Zoals bijvoorbeeld de unieke zwarte Spectra, voorzien van zwarte Sunbrella Black stof en een aluminium mast met een zwarte coating.

Umbrosa Spectra Square

Zie alle kleurmogelijkheden

De series van Umbrosa is verkrijgbaar in verschillende kleuren mast en diverse kleuren stof (Solidum en Sunbrella). Wij hebben hier een mooi overzicht van gemaakt op de volgende pagina. Ook kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor vragen of persoonlijk wensen op maat.

Kom zelf Umbrosa kijken en vergelijken!

Bezoek onze inspiratieruimte in Waddinxveen, wij hebben de grootste collectie van Umbrosa parasols en schaduwdoeken van Zuid-Holland in onze stijlkamers staan. Kom zelf kijken en vergelijken!

Het team van Ernst Baas Tuininrichting helpt u graag verder met een passende parasol of luxe schaduwdoek geheel in uw eigen stijl. Met de bij behorende demomodellen zoals; de Spectra, InfinaIngenua en Paraflex.

Naast het aanbod parasols en schaduwdoeken van Umbrosa hebben wij ook zeer fraaie alternatieven van de merken Royal Botania en Tuuci in onze showroom staan.