Umbrosa - Spectra

De Spectra van Umbrosa heeft een bijzondere vorm. Door het originele waaiersysteem vouwt u de Spectra parasol verticaal in plaats van horizontaal dicht. Deze strakke schaduwmaker combineert de schoonheid van een vlak ontwerp met de functionaliteit van een waaiersysteem. Dit unieke en hedendaags concept is verkrijgbaar in vierkante en een diamant variant.

Spectra in vele posities

Deze parasol kan op verschillende posities gepositioneerd. De parasol van horizontaal stand t/m de verticale stand gepositioneerd worden. Met deze 90 graden kantelmogelijkheden kunt u optimaal schaduw ontwikkelen. Daarnaast is deze parasol windbestendig tot windstoten tot 50 km/uur.

Met de standaard roterende voet kunt u de parasol 360 graden rond draaien ten opzichte van de centrale paal van de parasolvoet.

Recht of naar voren

Bij de vierkante Spectra kan er gekozen worden uit een rechte of een overhangede mast. De rechte mast heeft een 90 graden hoek die doet denken aan de traditioneel parasol. De overhangende mast heeft een 80 graden hoek ten opzichte van de parasolvoet. Deze naar voren hangende mast heeft een unieke uitstraling doordat deze anders is dan de meeste parasols.

DUO en MULTI parasol

Bij de daimond parasol wordt alleen uitgevoerd met de traditionele rechte mast. Is de afmeting 250 x 250 cm of 300 x 300 cm te klein. Dan kunt u kiezen voor een DUO variant, waarbij 2 parasols op 1 mast zitten. Of een MULTI variant, waarbij 4 parasols op 1 mast zitten. Tussen de overgangen van deze parasols kunnen verbindingstukken worden geplaatst die dienen als afwateringsgoot.

Met deze varianten kunt u een schaduw oppervlakte van 250 x 500 cm of 500 x 500 cm creëren.

Spectra DUO

Aan de naam kunt u al raden wat we gaan vertellen. De spectra is leverbaar met 2 parasollen aan 1 mast. Ideaal voor bijvoorbeeld ligbedden of grote eettafels is de positie van de mast aan de achterzijde van de 2 parasols.

Spectra DUO OPPOSITE

Voor elke situatie een DUO zo dachten ze bij Umbrosa. Daarom is de DUO ook leverbaar als OPPOSITE versie dan bevindt de mast zich in plaats van achter de parasol, in het midden. Dit is bijvoorbeeld ideaal om aan beide zijdes onder elke parasol, een eigen eettafel te plaatsen. Dit is zeer fraai als toepassing op horeca terrassen.

Spectra MULTI

Voor wie een grotere schaduw oppervlakte wenst is er de MULTI. Dan heeft u maar liefst 4 parasols op 1 mast. Deze uitvoering maximaliseert de schaduw en minimaliseert de ruimte welke de mast inneemt. De mast bevindt zich in het midden van de 4 parasols.

Voordelen van de Spectra:

 • Verschillende afmetingen;
  • 250 x 250 cm
  • 300 x 300 cm
  • 250 x 500 cm
  • 500 x 500 cm
 • Waaiertechnologie;
 • Sterk door glasvezelribben;
 • Aluminium mast (blank of white of black)
 • Windbestendig;
 • Hedendaags minimalisme.

Spectra design by Ernst Baas

Afgelopen jaar hebben wij diverse Umbrosa parasols geleverd. Enkele van deze parasols zijn speciaal samengesteld door het team van Ernst Baas Tuininrichting. Zoals bijvoorbeeld de unieke zwarte Spectra, voorzien van zwarte Nero stof en een aluminium mast met een zwarte coating.

Naaldwijk creëert schaduw op hoog niveau

Zie alle kleurmogelijkheden

De series van Umbrosa zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Wij hebben hier een mooi overzicht van gemaakt op de onderstaande pagina. Ook kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor vragen of persoonlijk wensen op maat.

Umbrosa verkrijgbaar in vele kleuren

Kom zelf Umbrosa kijken en vergelijken!

Bezoek onze inspiratieruimte in Waddinxveen, wij hebben de grootste collectie van Umbrosa parasols en schaduwdoeken van Zuid-Holland in onze stijlkamers staan. Kom zelf kijken en vergelijken!

Het team van Ernst Baas Tuininrichting helpt u graag verder met een passende parasol of schaduwdoek geheel in uw eigen stijl. Met de bij behorende demomodellen zoals; de SpectraInfinaIngenuaParaflexEclipsum en Basic.

Naast het aanbod parasols en schaduwdoeken van van Umbrosa hebben wij ook zeer fraaie alternatieven van de merken Royal Botania en Tuuci in onze showroom staan.