Ontwerp en Tuininrichting Den Haag

Begin 2017 kregen wij een aanvraag vanuit Den Haag om een unieke tuininrichting te maken op basis van een maatwerk ontwerp. Deze kleine stadstuin is gelegen op een unieke locatie dicht bij de Haagse binnenstad.

Tuin make-over

De bewoners vonden het de hoogste tijd om hun verouderde tuin een make-over te geven. Het gazon, de borders en het kleine terras waren aan vervanging toe. Het onderhoud nam veel meer tijd in beslag, waardoor de tuin meer een last dan een genot werd.
De opdracht voor ons was het maken van een onderhoudsvriendelijke tuin. Met meer ruimte om te kunnen relaxen en te genieten van de rust in het centrum van Den Haag.

Relaxen in Den Haag

In het ontwerp voor Den Haag hebben wij een groot lounge terras bedacht. Dit door middel van een verhoogde vlonder met Bilinga hout. Aan weerszijde van dit terras zijn ruime borders gecreëerd met onderhoudsarme beplanting. Aan de achterzijde van het terras een groene wand van hedera waardoor er een groen kader ontstaat.
Op het ruime lounge terras hebben wij diverse design tuinmeubelen bedacht. Zo is er een prachtige Alura lounge van Royal Botania ingetekend met een zwart aluminium frame met lichte kussens. Uiteraard kan er tijdens heerlijke warme zomerdagen gerelaxt worden onder de nieuwe Piet Boon parasol Legno van Umbrosa. In deze parasol komen de prachtige afgeronde hoeken terug, die ook in de loungebank zitten.

Pottery en verlichting

In de grassen border richting de woning staan enkele potten van Atelier Vierkant ingetekend. In deze potten komen enkele exotische planten die boven het wuivende siergras uitkomen. Uiteraard hebben wij dit maatwerk ontwerp voorzien van een sfeervol lichtplan. Dat bestaand uit verlichtingsarmaturen van o.a. Royal Botania. De tuin zal hierdoor ook in de avond en eventueel sombere dagen een warme sfeer geven.

Naast dit maatwerk ontwerp hebben wij diverse projecten gerealiseerd in de omgeving van Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Rotterdam en Wassenaar.

Share Project :