Op Koningsdag zitten we op Massant

Massant is een Belgiës firma van exclusieve beuken en mahonie houten (buiten)meubelen. Die stuk voor stuk te herkennen zijn aan het prachtige ambachtelijke houtsnijwerk. De meubelen linken naar de stijlen van de achttiende en negentiende eeuw. Hierdoor ziet u dat vele meubelen van Massant in monumenten, historische gebouwen en kastelen worden toegepast.

Houten tuinmeubelen

De teakhouten tuinmeubelen van Massant vallen onder het label ‘Massant Outdoor’. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de buitenruimte. Vele opdrachtgevers wilden hun sfeer van de karakteristieke binnen meubelen doorvoeren naar buiten. Helaas was dit tot enkele jaren geleden niet mogelijk.

Houtwerk is ambacht

De meubelen van Massant worden vervaardigd uit o.a. mahonie en beukhout. In de afwerking van de buitenmeubelen is het eeuwenoude vakmanschap te zien. Elk meubel is tenslotte met de hand gemaakt!

Zo zijn de verbindingen al een precisie werk op zich. De pen en gat verbinding is één veel toegepaste verbinding in deze buitenmeubelen. Bij de houtvlakken die elkaar kruisen wordt er gebruik gemaakt van halve kruis verbindingen, hierdoor lopen de houtlijnen vloeiend over in elkaar.

Massant Outdoor in stijl

De outdoor lijn is verkrijgbaar in diverse modellen, die uit een eigen tijdsperiode komen. Zoals; Régence, Lodewijk XV, Lodewijk XVI, Directoire, Art Déco, Italiaanse en Engelse stijl. In onze inspiratieruimte hebben wij drie uiteenlopende modellen van Massant Outdoor staan.

De ‘Bergere’ outdoor stoel heeft de stijl uit de tijd van Lodewijk XV. Deze Franse stijlperiode (1730 tot 1770) werd beïnvloed door plantenvormen, kent gebogen en golvende lijnen.

De ‘Sene Bergere’ outdoor stoel heeft de stijl uit de tijd van Lodewijk XVI. Deze Franse stijlperiode (1777 tot 1970) heeft een terugkeer naar het classicisme, geïnspireerd door de rechtlijnige Griekse en Romeinse kunstvormen.

De ‘Long chair’ outdoor stoel bestaat uit twee delen incl. kussens en heeft invloed uit de stijl van Lodewijk XVI.

Kussen naar eigenstijl

Comfortabel zitten op de buitenmeubelen van Massant? Dat doet u met de kussens die u naar eigenstijl kunt stijlen. U kunt kiezen uit tientallen stof kleuren uit de Sunbrella serie.

Zit u net als de Koning

Wilt u ook zitten op meubels zoals bij verschillende koninklijke familie’s? Kom langs in onze inspiratieruimte en bekijk diverse modellen. Zit u tijdsperiode of style er niet bij? Wij staan voor u klaar om verder te Zoeken.

Delen:

Meer berichten